Steven vertelt waarom hij een werkplek huurt bij bouwatelier 013

Willem Hoppenbrouwers | 3 september 2019
Steven Boink tuin- en landschapsarchitect

‘De rust die ik voor mijn klanten creëer, vind ik bij Bouwatelier 013’

Rust creëren in de chaos die mensen soms ervaren. Dat is wat tuin- en landschapsarchitect Steven Boink het liefste doet. Om dit doel te bereiken wil hij werken waar hij zich prettig voelt. Zo’n werkplek heeft hij gevonden bij Bouwatelier 013.

Steven ontwerpt tuinen en landschappen in steden, dorpen en landelijke gebieden. Maar ook de inrichting van een parkeerplaats komt in zijn portfolio voor. Bij het opstellen van een tuinplan kijkt Steven goed naar de omgeving. Vervolgens begeleidt hij zijn klanten in hun keuze waarbij hij ze zowel wijst op de voor- als nadelen van een tuinplan. Vaak bedenkt hij daarbij creatieve oplossingen, waar anderen in eerste instantie niet aan denken.

‘Een klant stuurde mij een foto van zijn prachtig bloeiende tuin, een jaar na de aanleg ervan. Daar doe ik het voor.’
Steven Boink - tuin- en landschapsarchitect

Theo van Etten interviewt Steven Boink

Steven Boink aan vertelt aan Theo van Etten over het huren van een werkplek

Rust en harmonie

De rode draad in Stevens werk is rust en harmonie. Dit komt zowel terug in zijn ontwerpen als in zijn werkplek. Aanvankelijk werkte Steven vanuit huis, maar sinds een aantal jaar heeft hij gekozen voor een werkplek bij Bouwatelier 013. Ook hier vindt hij rust en harmonie. ‘Deze plek heeft veel voordelen voor mij als zelfstandig ondernemer. Ik heb meer focus op mijn werk en kan er bovendien klanten ontvangen. Daarnaast heb ik ‘collega’s’ waarmee je tussendoor kan sparren of gewoon een geintje kan maken. Dat maakt werken bij Bouwatelier 013 erg leuk.’

Wil je het zelf een dag proberen?

-- Ja, ik wel het wel een keer gratis en vrijblijvend uitproberen >

Tilburgse Museumkwartier

Bouwatelier 013 ligt op een bijzondere locatie in het Tilburgse Museumkwartier. Verschillende zelfstandig ondernemers hebben hier een eigen werkplek. Steven: ‘In tegenstelling tot een flexplek, waar je slechts de beschikking hebt over een bureau en een koffiezetapparaat, heb je hier echt collega’s. Daardoor leer je ook samenwerken, dat kan best lastig zijn voor een zelfstandige. Een bijkomend voordeel is dat het je soms ook klussen oplevert. Je kent elkaar immers goed en het gezamenlijk netwerk is veel groter dan je eigen klantenkring.’

Zie hier de gezamenlijke keuken voor alle huurders

Gedeelde werkplekken met gezamenlijke keuken

Inspirerende werkomgeving

Willem Hoppenbrouwers is de initiator van Bouwatelier 013. Hij wilde een werkplek creëren met een gezellige sfeer waar je als ondernemer niet anoniem bent: ‘We streven ernaar mensen bij elkaar te krijgen die dit concept omarmen, zich conformeren aan een werkplek. Bouwatelier 013 is kleinschalig van opzet maar geeft jou als ondernemer volledige keuzevrijheid in je doen en laten.’

Twee verschillende werkruimtes in verschillende sferen

Bouwatelier 013 heeft twee werkruimtes in verschillende sferen. Op de eerste verdieping bevindt zich een kantoortuin in de letterlijke zin van het woord. Veel planten zorgen voor de nodige inspiratie en een gezonde werkomgeving. De benedenverdieping is zowel werkplek als workshopruimte met een inrichting die is gebaseerd op de fengshui-visie. Deze zorgt voor voldoende levensenergie om harmonieus en stressvrij tot grote inspiratie en productiviteit te komen.

‘Als zelfstandige ervaar je de sfeer van werken op kantoor. Tegelijk ben je flexibel in je doen en laten, waardoor je onafhankelijkheid blijft. Je hoort ergens bij zonder dat je iets móet. Dat is het mooie van dit concept.’
Willem Hoppenbrouwers - oprichter

3-9-2019 Theo van Etten


Wat zeggen onze huurders

BOINK-logo-bouw-atelier-Tilburg
Deze plek heeft veel voordelen voor mij als zelfstandig ondernemer. Ik heb meer focus op mijn werk en kan er bovendien klanten ontvangen.

Daarnaast heb ik ‘collega’s’ waarmee je tussendoor kan sparren of gewoon een geintje kan maken. Dat maakt werken bij Bouwatelier 013 erg leuk.
Steven Boink
Steven Boink
Boink Tuin- en landschapsinrichting
Bouwatelier 013 is voor mij een flexibele werkplek waar ik geconcentreerd en ongestoord mijn werkzaamheden kan uitvoeren.
Simon Willemen Tekenburo
Simon Willemen
Tekenburo Simon Willemen
Studio Droombeeld
Even lachen, maar ook sparren of je verhaal kwijt kunnen. Het motiveert enorm om tussen anderen te zitten die ook aan het werk zijn.
Sharon - van Studio Droombeeld
Sharon
Studio Droombeeld

Plan een gratis proefdag

Geheel vrijblijvend
Willem Hoppenbrouwers
Hoi, ik ben Willem. 

Neem contact op en je hoort zo snel mogelijk van mij.

Met vriendelijke groet,
Willem
Goirkezijstraat 3, 5046 GS Tilburg | info@bouwatelier013.nl | 06-22524358