Realisatie Bouwatelier 013

Willem Hoppenbrouwers | 12 juni 2017
Ingang flexwerkplekken Tilburg bij Bouwatelier013

Een oude loods aan de Goirkezijstraat in Tilburg paste niet in het bestemmingsplan. Het kreeg tóch nog een nieuwe kans.

Bestemmingsplan

Het gebouw stond al jarenlang leeg toen ik het pand kocht. Samen met architect Joost van den Hout ben ik gestart met het uitwerken van nieuwe plannen. De moeilijkheid zat erin dat het pand niet binnen het bestemmingsplan paste en de nieuwe invulling dus ook moeilijk realiseerbaar was. 
Na goed overleg met de gemeente en op basis van de leegstandswet kon de gemeente toch haar medewerking verlenen aan ons nieuwe plan. Begin 2013 is de vergunning verleend en zijn de bouwwerkzaamheden gestart.

Dubbele functie

Het gebouw heeft een dubbele functie. Beneden is de ambachtelijke meubelwerkplaats (lichte industrie) en boven is een groene kantoorruimte. Het gebouw is hierop aangepast om geluidsoverlast te minimaliseren. De nieuwe vloer is volledig geluiddicht en los van de vloer gemaakt. De pui in de vide is voorzien van geluidwerend glas. Zo kunnen werkplaats en het kantoor goed naast elkaar functioneren. De werkplaats brengt het ambacht weer terug in de stad, terwijl de kantoorruimte creatieve zelfstandigen in de bouwkolom werkruimte biedt.


Wat zeggen onze huurders

BOINK-logo-bouw-atelier-Tilburg
Deze plek heeft veel voordelen voor mij als zelfstandig ondernemer. Ik heb meer focus op mijn werk en kan er bovendien klanten ontvangen.

Daarnaast heb ik ‘collega’s’ waarmee je tussendoor kan sparren of gewoon een geintje kan maken. Dat maakt werken bij Bouwatelier 013 erg leuk.
Steven Boink
Steven Boink
Boink Tuin- en landschapsinrichting
Bouwatelier 013 is voor mij een flexibele werkplek waar ik geconcentreerd en ongestoord mijn werkzaamheden kan uitvoeren.
Simon Willemen Tekenburo
Simon Willemen
Tekenburo Simon Willemen
Studio Droombeeld
Even lachen, maar ook sparren of je verhaal kwijt kunnen. Het motiveert enorm om tussen anderen te zitten die ook aan het werk zijn.
Sharon - van Studio Droombeeld
Sharon
Studio Droombeeld

Plan een gratis proefdag

Geheel vrijblijvend
Willem Hoppenbrouwers
Hoi, ik ben Willem. 

Neem contact op en je hoort zo snel mogelijk van mij.

Met vriendelijke groet,
Willem
Goirkezijstraat 3, 5046 GS Tilburg | info@bouwatelier013.nl | 06-22524358