Ingang flexwerkplekken Tilburg bij Bouwatelier013

Een oude loods aan de Goirkezijstraat in Tilburg paste niet in het bestemmingsplan. Het kreeg tóch nog een nieuwe kans.

Bestemmingsplan

Het gebouw stond al jarenlang leeg toen ik het pand kocht. Samen met architect Joost van den Hout ben ik gestart met het uitwerken van nieuwe plannen. De moeilijkheid zat erin dat het pand niet binnen het bestemmingsplan paste en de nieuwe invulling dus ook moeilijk realiseerbaar was. 
Na goed overleg met de gemeente en op basis van de leegstandswet kon de gemeente toch haar medewerking verlenen aan ons nieuwe plan. Begin 2013 is de vergunning verleend en zijn de bouwwerkzaamheden gestart.

Dubbele functie

Het gebouw heeft een dubbele functie. Beneden is de ambachtelijke meubelwerkplaats (lichte industrie) en boven is een groene kantoorruimte. Het gebouw is hierop aangepast om geluidsoverlast te minimaliseren. De nieuwe vloer is volledig geluiddicht en los van de vloer gemaakt. De pui in de vide is voorzien van geluidwerend glas. Zo kunnen werkplaats en het kantoor goed naast elkaar functioneren. De werkplaats brengt het ambacht weer terug in de stad, terwijl de kantoorruimte creatieve zelfstandigen in de bouwkolom werkruimte biedt.