Rooftop Paradise, Bouw medio 2018

Willem Hoppenbrouwers | 12 juli 2017
Bouwatelier 013 nieuws - kantoor en werkplaats - Rooftop paradise maquette

Kunstenaar Jeroen Doorenweerd heeft een rooftop paradise ontworpen als aanvulling en studie om het dak als 5de gevel te benutten bij Bouwatelier 013. 

Een stap verder dan sedem-achtige daken, zonnepanelen en andere doelmatige structuren heeft Jeroen gekeken naar meer geïntergreerdere oplossingen waarbij klimaatbewuste groen- en zonnetechniek gecombineerd wordt met een aangename verblijfsfunctie en aansprekend visueel ontwerp. Op het dak van Bouwatelier 013 komt een kleine daktuin als kunstwerk opgevat en ontworpen.

De sterk perspectivische werkende ritmische houten constructie speelt met zijn driehoeken sterk in op de puntige vorm van het gebouw, ook door zijn plaatsing. Binnen de strakke hoofdstructuur is het groen van de planten een organische tegenhanger. Het glas van de zonnepanelen en de kas geeft een extra visuele gelaagdheid door zijn transparantie en reflectie.

Rooftop paradise - model foto
Rooftop paradise - houten model
Rooftop paradise - houten maquette
Rooftop paradise - houten model foto

Behalve de formele aspecten is er ook de associatieve kant. Het ziet er paradijselijk uit als je dat werk op het dak ziet staan. In de avondsituatie werkt de kas als een grote zachte schemerlamp in de buurt. Daar wil je zijn, zoiets wil je ook. In die zin is het een aanjager van de verbeelding, van hoe het zou kunnen. Dat is de bedoeling van deze pilot. Relatief eenvoudig begin, klein van schaal, ambachtelijk en niet bouwkundig geïntegreerd dus goed te doen.


Wat zeggen onze huurders

BOINK-logo-bouw-atelier-Tilburg
Deze plek heeft veel voordelen voor mij als zelfstandig ondernemer. Ik heb meer focus op mijn werk en kan er bovendien klanten ontvangen.

Daarnaast heb ik ‘collega’s’ waarmee je tussendoor kan sparren of gewoon een geintje kan maken. Dat maakt werken bij Bouwatelier 013 erg leuk.
Steven Boink
Steven Boink
Boink Tuin- en landschapsinrichting
Bouwatelier 013 is voor mij een flexibele werkplek waar ik geconcentreerd en ongestoord mijn werkzaamheden kan uitvoeren.
Simon Willemen Tekenburo
Simon Willemen
Tekenburo Simon Willemen
Studio Droombeeld
Even lachen, maar ook sparren of je verhaal kwijt kunnen. Het motiveert enorm om tussen anderen te zitten die ook aan het werk zijn.
Sharon - van Studio Droombeeld
Sharon
Studio Droombeeld

Plan een gratis proefdag

Geheel vrijblijvend
Willem Hoppenbrouwers
Hoi, ik ben Willem. 

Neem contact op en je hoort zo snel mogelijk van mij.

Met vriendelijke groet,
Willem
Goirkezijstraat 3, 5046 GS Tilburg | info@bouwatelier013.nl | 06-22524358